Woning kopen, welke hypotheek aanvragen? 

U wilt een woning gaan kopen maar weet niet wat de mogelijkheden zijn? Welke hypotheek past het beste bij uw situatie? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste hypotheek, welke geheel past bij uw behoefte.  

Wat is een hypotheek? 

Een hypotheek is een financieel product om geld te lenen voor de aankoop van een woning. Een hypotheek wordt dan gezien als een zekerheidsrecht voor een hypotheeknemer. De woning die wordt aangekocht dient als onderpand voor het geld dat geleend is. Dit wordt ook een hypothecaire lening genoemd. 

Een hypotheek bestaat vaak uit drie onderdelen. De lening, de aflossing en de bijbehorende verzekering. Deze drie onderdelen maken een hypothecaire lening.

 

Hoe werkt een hypotheek? 

De hypotheek wordt aangevraagd door de geldverstrekker (Woning eigenaar), bij de geldnemer (Bank). Middels deze lening wordt de woning aangekocht. Elke maand wordt een bedrag betaald als aflossing en rente. De lening dient in 30 jaar terug te zijn betaald aan de bank. Het is mogelijk om een flexibele rente of een rente vast periode af te spreken: denkt u hierbij aan 5, 10 of 20 jaar. 

Voor de hypotheekrente geldt dat deze fiscaal kan worden afgetrokkken, u krijgt dan een deel terug van de betaalde rente. 

Aflossingsvrij of verplicht aflossen?

Vandaag de dag is één hypotheekvorm gangbaar: een hypohteek waarbij wordt afgelost. Uw maandbedrag bestaat dan uit een onderdeel aflossing en rente. Ook zijn er nog beperkte situaties waarin aflossingsvrij mogelijk is; dit is als u bijvoorbeeld een bestaande hypotheek meeneemt/gebruikt bij de aankoop van uw nieuwe woning. 

 Vraag hypotheekgesprek aan

Fiscaal voordeel? Heb ik dat!

Als u een hypotheek heeft dan heeft u ook een fiscaal voordeel. U mag een deel van de rente aftrekken, uiteraard is dit afhankelijk van uw persoonlijke situatie en een aantal gestelde voorwaarden door de belastingdienst. Ook is het mogelijk om eenmalig kosten bij aanschaf van de woning af te trekken. Neem voor meer informatie in uw situatie contact op met een fiscaal jurist of uw hypotheek adviseur. 

 

Wat is de reden dat ik rente betaal?

Rente is nominaal een bedrag in euro's dat maandelijks of jaarlijks wordt voldaan aan de geldgever. Ook heeft de rente een functie om mensen tot een tijdige betaling te krijgen, de gedachte is dat als de betaling uitblijft de schuld hoger wordt en dat er daardoor meer rente wordt voldaan. De looptijd van de rente is 30 jaar en deze kan flexibel of per een aantal jaren met de bank worden overeengekomen. 

Woning aankopen

Een woning kopen is altijd spannend. Zeker als u voor de eerste keer een woning gaat kopen. Neem daarom altijd Luxury Homes aankoopmakelaar mee. Deze heeft de nodige expertise en marktkennis om u van een goed advies te voorzien. De Luxury Homes aankoopmakelaar gaat met u mee, kan voor u onderhandelen, zorgt voor een correcte juridische afwikkeling en is bij de laatste inspectie en de notaris overdracht aanwezig. Dit alles tegen een scherp tarief. 

Meer informatie over de Luxury Homes aankoopmakelaar kunt u vinden op onze uitgebreide informatie pagina.

Nog meer informatie? 

Wilt u in contact komen voor een vrijblijvend advies? Of graag de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met een ervaren hypotheek adviseur die u kan helpen een hypotheek af te sluiten die past uw behoefte. 

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met u op!

Verstuur

Partners


Wij werken samen met maarliefst 86 internationale partners van Listglobally. Uw object kan hierop worden doorgeplaatst, om de juiste internationale doelgroep te bereiken voor de verkoop van uw moderne woning. Zie hieronder een aantal van deze partners.

Uw woning direct onder de aandacht brengen bij kopers in het hogere segment.

Email: info@luxuryhomes.nl